En logisk affärsidé redan 1993

En logisk affärsidé redan 1993
mars 30, 2023 NOEGO

När vi grundade Affärslogik för 30 år sedan såg vi att det fanns ett stort behov av företagsanpassade kontorslösningar. Visionen 1993 var att skapa ett företag som bidrar med kunskap om hur företag kan nyttja sina lokaler på ett ekonomiskt och organisatoriskt effektivt sätt, och därigenom skapa en bra arbetsmiljö. Inspirerande, lokalanpassade kontor bidrar till ett medarbetarklimat som ökar möjligheterna till goda affärer. 

 

– Jag insåg tidigt att det är enklare att ha en kontaktperson att vända sig till för alla frågeställningar kring kontoret. Att minska antalet kontakter spar både tid och pengar för kunden, säger Abbe Adler, grundare och VD. 

 

Att lyfta affärsidén från idéstadiet till att starta vårt företag kändes både enkelt och självklart. Vi trodde på oss själva och var övertygade om att vi hade den kunskap och förståelse som krävdes, för att möta ett växande behov av den typ av helhetslösningar som vårt erbjudande bestod i. Vi såg en spännande resa framför oss.  

 

– Att vi var rätt ute har vi fått bekräftat många gånger under årens lopp. Vi var pionjärer, och i takt med vår etablering har det varit tydligt att allt fler inser värdet i att ha en enda kontaktperson när det gäller de tjänster vi erbjuder, säger Abbe Adler. 

 

Omvärlden är i ständig utveckling, och vi är lyhörda för de utmaningar det kan innebära i form av samhälleliga förändringar och affärsmässiga utmaningar. Ett exempel är teknikutvecklingen, där exempelvis fax och modem övergavs när wifi gjorde sitt intåg. Ett annat, mer nutida exempel är omställningen från kontorsarbete till hybrid- eller distansarbete. Samtidigt ser vi att vårt arbetssätt har full bäring än idag.  

 

– Då som nu är våra kunders behov ett verksamhetsanpassat kontor och frågeställningarna är ungefär desamma: hur ska kontoret bli en strategisk resurs, och hur ska personalen engageras i utvecklingsresan? säger Abbe Adler. 

 

Målsättningen för oss själva när vi startade Affärslogik, var att skapa ett företag där vi har kul på jobbet, en god lönsamhet och där vi ständigt utvecklas. Vi jobbar i samma positiva anda som när vi drog i gång med en stark idé och en rå kontorslokal för 30 år sedan.