5 frågor till Johan, CFO på Martinsson Elektronik

5 frågor till Johan, CFO på Martinsson Elektronik
mars 14, 2024 NOEGO

Martinsson Elektronik AB utvecklar och tillverkar elektroniklösningar för svensk tillverkningsindustri. När fastigheten för deras Stockholmskontor skulle rivas uppstod ett perfekt tillfälle att flytta till nya, mer ändamålsenliga lokaler – från ett industriområde till en mer attraktiv adress. Johan Kanter, ekonomichef, berättar om ett lyckat samarbete med oss.

Hur såg ert behov ut initialt?

– Fastigheten där vi suttit sedan 1980-talet hade öronmärkts för omvandling till bostadsområde. Vi satt i ett rivningskontrakt, dessutom i för stora lokaler. Min första uppgift som nyanställd var att ta ett helhetsansvar för flyttprojektet. Jag insåg direkt att vi behövde hjälp av någon som kan marknaden och har kompetensen att ta hand om hela processen.

Varför föll valet på oss?

– Jag sökte runt och hittade Affärslogiks hemsida, läste på och bad om ett första möte. Det märktes direkt att ni är ett seriöst företag med hög kompetens.

På vilket sätt har det underlättat att vi tog ett helhetsgrepp om processen?

– Vi hade inte fixat det, och inte hunnit, på egen hand. Vi behövde experthjälp med allt ifrån kravspecifikation till lokalsökning, hyresförhandling med fastighetsägare, avtalsskrivning, lokalanpassning och inredning. Att anlita proffs som tog hand om hela projektet var väldigt skönt.

Hur blev resultatet?

– Det blev kanonbra. Vi fick ett mycket mer ändamålsenligt, bra dimensionerat, fräscht och modernt kontor med ett attraktivt läge. Nu känns det roligt att bjuda in kunder, och vi är stolta över våra fina lokaler. Vi hade avgränsat oss ganska snävt geografiskt och det fanns en ekonomisk aspekt att förhålla sig till. Ni löste det jättefint och alla är supernöjda.

Skulle ni rekommendera oss?

– Ja, absolut. Jag skulle inte rekommendera någon att ge sig på ett sådant här projekt utan professionell stöttning. Att ha en erfaren partner som tar hand om alla faser inklusive avveckling av det gamla kontoret, är verkligen värdefullt.