Sharp

Sharp

Sharp är ett globalt elektronikföretag och en av världens ledande tekniktillverkare. När huvudkontoret för den nordiska marknaden flyttade till nya lokaler i Alvik bistod vi dem genom hela processen.

Inom ramen för uppdraget fick vi förtroendet att ta ett helhetsansvar för ut- och inflyttning, planlösningar, utformning av kontoret med hänsyn till företagets it-tekniska lösningar samt inredning med möbler, textilier, växter och belysning. Vi har även kompletterat med ljudabsorbenter för att skapa en miljö som förbättrar akustiken och bidrar till fokus och arbetsro. Utformningen av rum för företagets showroom samt demoytor för demonstration av företagsprodukter var också en viktig del.

De nya lokalerna anpassades för att främja ett flexibelt arbetssätt, där de 100 medarbetarna kan välja den miljö som passar bäst för stunden. Planlösningen består av samtalsrum, mindre och större konferensrum samt enskilda rum för en eller två personer, där ergonomiska lösningar varit en viktig del. Fastighetens mittpunkt är ett atrium, vilket ger en ljus och luftig miljö. Kontoret har två stora separata terrasser med trevliga umgängesytor och i anslutning till en av dem har vi skapat en köksyta med matplatser som blir en naturlig träffpunkt. Slutligen fick företaget en platsbyggd, representativ reception.

Resultatet blev en enhetlig, funktionell lösning i varma jordfärger. Demoytorna går i mörkblått för att framhäva Sharps produkter på ett inbjudande sätt – genomtänkta färgval som känns igen i alla Sharps nordiska kontor.

– Samarbetet har varit mycket fint och strukturerat. Affärslogik har verkligen koll på detaljerna, är inlyssnande och kommer med bra förslag, säger Marie Åström, Nordic HR Director på Sharp.

Ansvarig: Mirjam Adler och Ulrika Wahlund

”Ergonomiska lösningar har varit en viktig del”